BilförsäkringTrygg-Hansa

Trygg-Hansa Bilförsäkring

trygg hansa bilförsäkring omslagsbild

Trygg-Hansa Bilförsäkring Recension

Redan 1828 lades grunden för försäkringsbolaget Trygg-Hansa på den svenska försäkringsmarknaden. De har med tiden utvecklats och idag erbjuder de alla sorters försäkringar inklusive bilförsäkring. I denna recension får du en full överblick över de olika delarna i Trygg-Hansas trafik, hel- halvförsäkring.

Trygg-Hansa är en del av det danska försäkringsbolaget Codan Forsikring, ett av Nordens största försäkringsbolag. Något som Trygg-Hansa framhåller som en viktig del i sitt erbjudande är servicen de ger sina kunder, både förebyggande och när en olycka har hänt. En av nackdelarna gällande Trygg-Hansa är dock att försäkringspriserna generellt är lite högre än andra försäkringsbolag.

Trygg-Hansa Bilförsäkringsskydd

Trygg-Hansa erbjuder halv- och helförsäkring, samt den obligatoriska trafikförsäkringen. Deras mest omfattande bilförsäkring är Bilförsäkring Stor, som var högt rankad av Konsumenternas Försäkringsbyrå. Värt att tänka på är att priser inte ingår i jämförelsen, här ligger tyvärr Trygg-Hansa generellt i botten av våra tester med höga premier. Priser är dock individuellt vilket gör att det skiljer sig från fall till fall.

trygg hansa bilförsäkring hemsida

I Bilförsäkring Stor ingår alla tillägg och fördelar till ett fast pris. Försäkringsbolaget erbjuder även extratjänsterna drulleförsäkring och fotobesiktning.

Trafikförsäkring

Trafikförsäkring är obligatorisk och ger dig som kör eller är passagerare ekonomisk hjälp vid sjukhusvård och förlorad arbetsinkomst. Det gäller även för andra personer och andras egendom vars skador du orsakar.

  • Personskador, gäller dig själv eller andra personer i både din egen bil eller det andra fordonet
  • Skador som du orsakar på någon annans bil
  • Skador på någon annans egendom

Halvförsäkring

I halvförsäkringen ingår trafikförsäkring, men den ger dig dessutom skydd mot inbrott, stenskott, blixtnedslag och brand samt ersättning vid bärgning och borttappade bilnycklar. Den ger dig också hjälp vid rättstvist. Med halvförsäkringen kan du även få ersättning vid skador på motorn, växellådan och elektroniken.

  • Inbrott i din bil eller skador vid inbrott
  • Brand eller blixtnedslag
  • Bärgning eller tankat fel drivmedel
 • Tänk på att om du har en fabriksny bil ingår ofta en treårig vagnskadegaranti, då rekommenderar vi att du väljer en halvförsäkring istället för helförsäkring.

Helförsäkring

Helförsäkring omfattar både trafikförsäkringen och halvförsäkringen samt ger ersättning vid vagnskada som du fått på bilen i en trafikolycka eller singelolycka. Du får även ersättning för mindre skador, till exempel vid en parkeringsskada eller om din bil utsätts för skadegörelse. Vagnsskadeersättningen som ingår i helförsäkringen är valfri att teckna.

Försäkrio
Helförsäkring inkluderar vagnskadeförsäkring som skyddar mot yttre skador på din egen bil.

Tillägg för Trygg-Hansa Bilförsäkring

Trygg-Hansa erbjuder även specialanpassade försäkringar flertal bilmärken, med de här försäkringarna får du reparationer utförda på auktoriserade verkstäder med originaldelar. Trygg-Hansa har även tilläggsförsäkringar för:

  • Hyrbil
  • Självriskrabatt
  • Utökad personskada
  • Egendom i bil

Bilförsäkring Stor

Trygg-Hansa har även tillägget Bilförsäkring Stor som ger en mer heltäckande försäkring än helförsäkringen. Den täcker skador på motor och elektronik upp till 10 år, men ger även 50 procents reducering vid självrisk. Bilförsäkring Stor erbjuder även ersättning för vård efter trafikolycka.

Självrisk Trygg-Hansa Bilförsäkring

Trygg-Hansa har en ungdomssjälvrisk på 1 000 kr för förare under 24 år. Sker en kollision i höjdled är självrisken 50 % av prisbasbeloppet. Övriga självrisker framgår av försäkringsbrevet vilket gör det svårt att jämföra kostnader för självrisk.

Ungdomssjälvrisk - förare under 24 år1000 kr
Kollision i höjdled 50 % av prisbasbeloppet

Rabatt Trygg-Hansa Bilförsäkring

Om du tecknar Trygg-Hansas försäkringar via deras hemsida får du 5 % rabatt. De erbjuder även Trygg-Hansa rabatt om du samlar alla dina försäkringar hos dem.

Sammanfattning Trygg-Hansa Bilförsäkring

Trygg-Hansa är ett av Nordens största försäkringsbolag och även ett av de äldsta. Trygghet och service är viktiga delar i deras försäkringserbjudande. Bilförsäkring Stor har ett brett skydd där den största nackdelen är priset som för många bilägare blir dyrare än konkurrerande försäkringsbolag. Trygg-Hansa har också flera tilläggsförsäkringar, framförallt erbjuder de specialförsäkringar för olika bilmärken.

Recension uppdaterad: 2020-06-22

Omdöme Trygg-Hansa Bilförsäkring

6.8 Betyg
Trygg Hansa Bilförsäkring

Trygg-Hansa erbjuder ett flexibelt utbud av bilförsäkringar där du själv kan välja till tillägg som du behöver. Trygg-Hansa är ett tryggt val med bra skydd genom Bilförsäkring Stor. Nackdelen är svårigheter med att jämföra självrisker samt att deras priser är generellt dyra i sammanhanget.

Försäkringsvillkor
8
Omfattning
8
Försäkringstillägg
6
Kundservice
7
Rabatt
5
Plus
 • Traditionellt försäkringsbolag
 • 5 % rabatt för den som tecknar online
 • Bilförsäkring Stor ger ett bra skydd
Minus
 • Dyra jämfört med konkurrenter
 • Självrisker finns i försäkringsbrevet vilket gör det svårt att jämföra
 • Halv- och helförsäkringen är utformade för att välja den dyrare bilförsäkringen Stor
1 Kommentar
 1. Från att ha haft alla försäkringar i Trygg Hansa, har jag nu avslutat samtliga. Försäkrade en bil “säsongsbil” som var avställd, ändå drogs premie för trafikförsäkring. När detta påtalade, ville två handläggare överhuvudtaget inte förstå problemet. när en tredje handläggare, till sist, tittade i uppgifterna från Trafikverket, vägrade Trygg Hansa ändå att rätta till felet.

Lämna en kommentar

Försäkrio